Nuuks borgmester stopper

Nuuks borgmester, Asii Chemnitz Narup, har valgt at fratræde sin post efter afsløringer i DR-dokumentaren "Byen, hvor børn forsvinder".

Asii Chemnitz Narup
Asii Chemnitz Narup (65) Borgmester (IA), Kommuneqarfik Sermersooq, fhv. minister, fhv. medlem, Inatsisartut

Asii Chemnitz Narup har valgt at fratræde sin borgmesterpost i Nuuk som følge af en række afsløringer i DR-dokumentaren "Byen, hvor børn forsvinder", der blev vist på DR i maj. 

Det skriver hun på sin facebookprofil. 

Asii Chemnitz Narup har været borgmester i Nuuk de seneste ti år, men har efter afsløringerne set sig nødsaget til at trække sig som borgmester, da partiet Demokraterne har udtrykt mistillid til hende og partiet Inuit Ataqatigiit, der har samarbejdet de sidste ti år.

"Jeg vil ikke stå i vejen for samarbejdet i og omkring vores kommune. Men jeg vil heller ikke skulle bruge de næste par år på politiske drillerier, benspænd eller decideret modarbejdelse. For så kan jeg gøre mindre for borgerne," skriver Asii Chemnitz Narup på sin facebookprofil.

DR-dokumentaren, der har kostet Asii Chemnitz Narup borgmesterposten, afslørede blandt andet, at hvert tredje barn i byen Tasiilaq udsættes for seksuelle overgreb, mens hvert andet barn har en socialsag i kommunen. 

Tilbage til navnenyt »

Prøv fødevarer gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Gratis prøveabonnement