Tidligere Thorning-rådgiver ny cheflobbyist for medicinindustrien

Forhenværende statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tidligere parlamentariske rådgiver Trine Wesselhoff bliver ny cheflobbyist for Lægemiddelindustriforeningen, Lif.

Trine Wesselhoff
Trine Wesselhoff (46) Public Affairs chef, Lægemiddelindustriforeningen
Ida Sofie Jensen
Ida Sofie Jensen (62) Koncernchef, Lægemiddelindustriforeningen, adm. direktør, Dansk Lægemiddel Information, formand TryghedsGruppen

Fra og med i dag er det Trine Wesselhoff, der som public affairs-chef i Lægemiddelindustriforeningen (Lif) skal styrke life science-dagsordenens bevågenhed på såvel Christiansborg som på Slotsholmen og i regionerne, oplyser Lif i en pressemeddelelse.

Den 44-årige cand.scient.pol har en fortid som parlamentarisk rådgiver for Helle Thorning-Schmidt og public affairs-ansvarlig i PharmaDanmark og skal altså fremover holde snor i Lifs mange politiske relationer og samarbejder.

Trine Wesselhoff skal styrke Lifs samarbejder og relationer i alle dele af det politiske landskab, der omgiver lægemiddelindustrien, forklarer Lifs koncernchef, Ida Sofie Jensen:

”Efter mere end 10 år på Christiansborg har Trine indgående kendskab til politik, politikere og de politiske processer. Hun har de senere år fulgt life science-branchens udvikling på afstand. Vi glæder os over at kunne trække på hendes netværk i alle dele af det politiske landskab både på Christiansborg, i regioner og kommuner og blandt andre relevante interessenter i organisationer etc.,” siger Ida Sofie Jensen i pressemeddelelsen.

Life science bliver dog langt fra det eneste emne på Trine Wesselhoffs dagsorden, der også kommer til at tælle betydningen af klinisk forskning, samarbejdet mellem læger og lægemiddelindustri og ikke mindst lægemidlers betydning.

”Jeg kender Lif som en stærk og effektiv interesseorganisation med et meget bredt interessefelt og vidtstrakt netværk. Life science-industriens bidrag til at løfte dansk vækst og velfærd kan ikke overvurderes, og jeg glæder mig meget til at skulle arbejde så indgående med dagsordener, der forener stærke borgernære interesser som sundhed, forebyggelse og behandling med erhvervspolitiske emner,” siger Trine Wesselhoff. 

”Lægemidler udgør 15 procent af den danske eksport og er dermed en helt afgørende forudsætning for, at vi i Danmark har et stærkt velfærdssystem. Sundhed ligger højt på den politiske dagsorden, og med både et folketingsvalg og et europaparlamentsvalg på vej glæder jeg mig til at kaste mig ind i arbejdet med at bidrage til at skabe verdens bedste sundhedsvæsen, hvor patienterne har adgang til den nyeste og bedste behandling,” siger Trine Wesselhoff.

Hendes forgænger var Lars Bech, der fratrådte i efteråret 2017.
 

Tilbage til navnenyt »

Prøv christiansborg gratis i 14 dage

  • Artikler
  • Debat
  • Politisk kalender
  • Spørgsmål og svar
Dagens portal