Pressemøde: Heunicke og Brostrøm nedtonede uenigheder

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Søren Brostrøm og Magnus Heunicke svarede på kritikken angående tests på pressemødet tirsdag. Se hele pressemødet i bunden af artiklen.

TV: Dårlig kommunikation fra Sundhedsstyrelsen, bøder fra politiet og hjælp fra danske virksomheder var en del af programmet på myndighedernes fælles corona-pressemøde tirsdag, hvor en strid blev forsøgt nedtonet.

Sundhedsstyrelsen har ikke været god nok til at kommunikere om teststrategien for bekæmpelse af coronavirussen i Danmark.

Det var budskabet fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm, da han tirsdag eftermiddag stod ved siden af sin politiske chef, sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, ved myndighedernes fælles coronapressemøde.

Tidligere tirsdag havde Magnus Heunicke i et radioprogram kritiseret den teststrategi, som myndighederne med Sundhedsstyrelsen og Søren Brostrøm i spidsen havde lagt – og som regeringen havde nikket til. Og som Magnus Heunicke søndag korrigerede og tirsdag kaldte forkert.

Søgt uenighed
Både Heunicke og Brostrøm gav på pressemødet tirsdag eftermiddag udtryk for, at medierne forsøger at skabe en konflikt, som ikke er der.

"Jeg tror, det er en søgt uenighed. Vi tester så mange som overhovedet muligt i Danmark. Det står både i strategien fra i onsdags, og som vi byggede ovenpå i søndags. Og som er i tråd med WHO's anbefalinger," sagde Magnus Heunicke og blev bakket op af Søren Brostrøm.

"Jeg er enig med ministeren. Det er en søgt uenighed. Jeg vil gerne understrege fra Sundhedsstyrelsens side – det gælder også de fagfolk, som vi drøfter det her med – så vil vi gerne teste mere. Vi skal teste mere. Det var også det, vi åbnede op for med de retningslinjer, vi udsendte sidste onsdag," fastslog Søren Brostrøm.

Der havde dog været tale om divergerende holdninger. Men nu har embedsmændene rettet ind efter politikernes ønsker.

"Vi har hørt signalerne fra ministeren," fastslog Søren Brostrøm. 

På pressemødet oplyste Rigspolitiets kommunikationsdirektør, Anders Frandsen, at politietaten hen over weekenden havde uddelt 65 bøder for overtrædelse af det forsamlingsforbud, som trådte i kraft i sidste uge.

Falske testkits
Fra Lægemiddelstyrelsens side kunne direktør Thomas Senderovitz fortælle, at 490 virksomheder og privatpersoner det seneste døgn har henvendt sig til styrelsen med tilbud om at hjælpe med blandt andet at producere værnemidler og håndsprit, teste coronaprøver og lignende.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke kunne desuden fortælle, at der i både USA og Europa er fundet flere eksempler på falske testkits og værnemidler i omløb.

Se hele pressemødet her:

 

Forrige artikel Støttepartier kritiske over for corona-hjælp til studerende: Det omfatter ikke nok Støttepartier kritiske over for corona-hjælp til studerende: Det omfatter ikke nok Næste artikel Se pressemødet: Udenrigsministeren giver status på danskere i udlandet Se pressemødet: Udenrigsministeren giver status på danskere i udlandet
Kronik: Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke vidste, jeg var en del af

Kronik: Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke vidste, jeg var en del af

KRONIK: For syv år siden var jeg blevet for fuld og var faldet i søvn. Jeg vågnede op i et samleje, jeg ikke selv vidste, jeg var en del af. I dag har debatten om #MeToo, sexisme og samtykkeloven givet kvinder som mig et sprog til at sætte ord på egne oplevelser. Nu skal samfundet lytte og handle, skriver Marie de Stoppelaar.