Podcast: Efter Nyrup ventede S ti år på at genvinde magten – hvor længe skal Venstre vente nu?

AJOUR: Efter Nyrups tid havde Venstre magten i 14 ud af 18 år. Ser Venstre nu ind i samme magtvakuum, som S gjorde efter Nyrup? Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, er gæst i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Venstre og resten af den borgerlige blok forsøgte at fremstå samlet i en kronik i Berlingske i den forgangne uge.

Men kronikken fik efterfølgende kritik for, at den nærmere udstillede uenighederne frem for enighederne i blokken – og Venstre trak ligeledes opmærksomhed til sig, da det var eneste parti i Folketinget, der ikke kunne blive enig med Socialdemokratiet om en hjælpepakke til ældreområdet 1. maj.

Selvom Venstre snart har været i opposition i et år, så er den virkelighed stadig væsentlig anderledes, end hvad partiet har været vant til, siden Anders Fogh vandt valget i 2001 over Poul Nyrup Rasmussen.

Og omvendt betød Nyrups valgnederlag i 2001 så, at Socialdemokratiet gik længe uden at have magten i Danmark – kun Helle Thorning-Schmidt afbrød i fire år Venstres tid som statsministerparti.

Hvad var årsagen til, at der opstod så lang en periode, hvor Socialdemokratiet ikke kunne udfordre Venstre i løbet af især nullerne? Og ser Venstre nu ind i samme virkelighed?

Det svarer Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring, på i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Finansministeren har coronasymptomer: Indstiller midlertidigt sit arbejde Finansministeren har coronasymptomer: Indstiller midlertidigt sit arbejde Næste artikel Regeringen vil åbne restauranter og sende store elever i skole Regeringen vil åbne restauranter og sende store elever i skole