Tre ud af fire indvandrere er ansat i den private sektor

KORT NYT: Af de indvandrere fra ikke-vestlige lande, der er i beskæftigelse, er 73 pct. ansat i den private sektor.
Lars Beck

Ifølge udtræk fra Danmarks Statistik, er næsten tre ud af fire indvandrere fra ikke-vestlige lande, ansat i den private sektor. Dermed har indvandrere fra ikke-vestlige lande i højere grad en tendens til at lade sig ansætte i den private sektor, end det er tilfældet for både danskere og indvandrere fra vestlige lande.


For disse to grupper er tallet nemlig henholdsvis 63 og 66 pct. Tendensen peger dermed på, at der er større sandsynlighed for at blive ansat i den offentlige sektor, hvis man er af vestlig herkomst. Statistikken viser, at indvandrerne fra ikke-vestlige lande har større tendens til at blive ansat i kommunalt regi, mens danskerne i højere grad ansættes af staten.


Ifølge hjemmesiden www.nyidanmark.dk, kan forklaringen på dette være, at staten primært ansætte personer med lange videregående uddannelser, som primært ses hos danskere og indvandrere fra vestlige lande. Derimod ansætter kommunerne ofte ufaglærte arbejdere, hvilket i de fleste tilfælde er indvandrere fra ikke-vestlige lande.

0:000:00