KL leverede skyts til Tranæs-anbefaling om milliardbesparelse: Nu sår eksperter tvivl om grundlaget

Tranæs-udvalget peger på mulige besparelser på flere milliarder kroner ved at rulle ni afgørelser fra Ankestyrelsen tilbage. Vurderingen kommer fra KL, men er ifølge socialretseksperter ”vidtløftig” og ”tvivlsom”.

En række principafgørelser fra Ankestyrelsen vil ifølge KL koste kommunerne flere milliarder kroner ekstra. Blandt andet ved at udvide udsatte borgers ret til at få hjælp i hjemmet til madlavning frem for at få leveret mad. Men det er noget vrøvl, vurderer ekspert.<br>
En række principafgørelser fra Ankestyrelsen vil ifølge KL koste kommunerne flere milliarder kroner ekstra. Blandt andet ved at udvide udsatte borgers ret til at få hjælp i hjemmet til madlavning frem for at få leveret mad. Men det er noget vrøvl, vurderer ekspert.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Et opgør med ni principielle afgørelser fra Ankestyrelsen kan ifølge regeringens ekspertudvalg på socialområdet potentielt spare kommunerne for flere milliarder kroner.

Afgørelserne indeholder ifølge udvalget ”væsentligt fordyrende elementer”, som ligger ud over, hvad der ”umiddelbar synes at have været den politiske intention”.

Men den vurdering har to juridiske eksperter svært ved at få til at passe med deres udlægning af lovgivningen og de konkrete afgørelser fra Ankestyrelsen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00