Fattigdomsår rigt på ringere ydelser

FATTIGDOM: Socialdemokraten Bodil Kornbek kritiserer håndteringen af EU's fattigdomsår. Flere bliver fattige og ydelserne dårligere, lyder kritikken. Socialministeren afviser.
Morten Øyen

Den tidligere formand for Kristendemokraterne og nuværende folketingskandidat for Socialdemokraterne Bodil Kornbek retter i et læsebrev hård kritik mod regeringens håndtering af EU's fattigdomsår:

"Jeg har intet hørt, intet set, det eneste, jeg har set, er, at fattigdomsåret hidtil har været rigt på ringere økonomiske ydelser til de fattige," skriver Bodil Kornbek i dagbladet Politiken onsdag.

Stigende fattigdom i Danmark
Kritikken kommer i kølvandet af en ny rapport fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, der slår fast, at over 300.000 personer er fattige i Danmark. Rapporten slår til lyd for en reel stigning på 40 procent siden 2001, hvor VK regeringen kom til.

Bodil Kornbek kritiserer regeringens politik for at være årsag til den øgede fattigdom:

"Det er regeringens beskæftigelsespolitik med kontanthjælpsloft, introduktionsydelse og starthjælp, der har gjort titusindvis af fattige endnu fattigere og samtidig skubbet 6.000 direkte ud i fattigdommen," skriver hun.

Socialministeren afviser kritikken
Socialminister Benedikte Kiær afviser dog kritikken, idet hun ikke mener AE-rådets tal er retvisende:

"Tallene, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd bruger, er jo helt tilbage fra 2007, og desuden arbejder de ud fra tal omkring lavindkomstgrupper. Det gør vi ikke i regeringen, når vi kigger på fattigdommen i Danmark," siger socialministeren til Dagbladet Information.

Socialministeren understreger samtidig, at der arbejdes på at udvikle nogle fattigdomsindikatorer, blandt andet i samarbejde med EU.

"Vi er meget interesseret i, at vi får nogle målemetoder, så vi bedre kan identificere de svage grupper i denne sammenhæng," siger Benedikte Kiær.

0:000:00