Ærlig Jelved: Øremærket barsel splitter stadig R

Marianne Jelved (R ) i salen til debat om øremærket barsel 29. marts 2016.

LIGESTILLING: Øremærket barsel splitter stadig Radikale, og yderligere uddybning ville være at springe en bombe, sagde Marianne Jelved (R), hvilket høstede latter fra Folketingssalen.

Øremærket barsel skaber fortsat uenighed hos Radikale. Sådan lød det fra Marianne Jelved i Folketinget under en debat om en handlingsplan for ligestilling i Danmark. Hun blev spurgt ind til, hvorfor man i Radikale ikke selv stemte øremærket barsel igennem, da man sad i regeringen.

"Hvad var grunden til, at regeringen ikke selv indførte den øremærkede barsel?", spurgte Karina Adsbøl (DF).

Det havde regeringen fortrudt, selvom det stod i regeringsgrundlaget, lød svaret fra Marianne Jelved.

Karina Adsbøl ville herefter gerne vide, hvilke partier der havde fortrudt. En regering er en regering, sagde Jelved. Men der var uenighed i Radikale om øremærket barsel.

"Jeg kan åbenbare, at der var rigtig mange i den Radikale folketingsgruppe, som var imod den beslutning, regeringen havde truffet," sagde Marianne Jelved, der selv er for øremærket barsel til mænd.

Har Radikale så fortrudt?
Spørgsmålet var derefter, om Radikale har fortrudt, at de ikke fik stemt øremærket barsel igennem, da de sad i regering.

Det ville Laura Lindahl (LA) gerne vide. Jelved var i denne situation meget ærlig omkring problemet.

"Det kommer an på, hvem du spørger," lød det ærlige svar fra Marianne Jelved, som bagefter indskød, at yderligere præcisering ville være en bombe.

Forrige artikel Dansk Folkeparti stod fast på støtte til kontanthjælpsloftet Dansk Folkeparti stod fast på støtte til kontanthjælpsloftet Næste artikel Minister forventer snarlig afgørelse om socialøkonomiske virksomheder Minister forventer snarlig afgørelse om socialøkonomiske virksomheder