Afdæmpet festdag i krisens skygge

50 ÅR: Jonas Keiding Lindholms runde fødselsdag onsdag bliver noget mere rolig end oprindelig planlagt.

Den skulle have stået på reception i Altingets gård og restaurantbesøg med familien. Men midt i en virustid kan Jonas Keiding Lindholm, direktør for tænketanken Mandag Morgen og Altinget Arena, se frem til en noget mere afdæmpet fejring, når han i dag, onsdag, fylder 50: Receptionen er aflyst, og restaurantbesøget er afløst af en aften i hjemmet.

”Vi plejer at gå ud og spise på min fødselsdag. Nu bliver det i stedet hjemmebag og hjemmelavet mad,” siger Jonas Keiding Lindholm og tilføjer:

”Men det kan også noget.”

Et arbejdsliv i krisens tegn
Det er ikke første gang, en krisesituation kommer i vejen for festlighederne for den tidligere katastrofechef og forhenværende generalsekretær for Red Barnet. 

”Mit professionelle liv har i lange stræk rimet på kriser,” siger Jonas Keiding Lindholm.

Da et undersøisk jordskælv ramte Indonesien i 2004, var han i landet. Han befandt sig på grænsen til Burma i 2008, da en tropisk cyklon hærgede landet. Og da L'Aquila nær Rom i Italien året efter blev rystet af et stort jordskælv, var Jonas Keiding Lindholm den første internationale nødhjælpsarbejder på stedet.

”Jeg har i næsten 15 år beskæftiget mig med katastrofehjælp rundtomkring i verden. Og hvad jeg ikke har misset af mærkedage, bryllupper og andre begivenheder i bekendtskabskredsen, kan ikke tælles på to hænder.”

Så at hans egen fødselsdag foregår i coronakrisens skygge, stod nærmest skrevet i stjernerne.

”Det er karmaloven, der rammer. Sådan måtte det bare være,” siger Jonas Keiding Lindholm.

"Vi higer efter hinanden"
Han giver udtryk for, at dagen bliver en blanding af glæde over at være ved godt helbred og være sammen med sin familie og frustration over ikke at kunne hjælpe andre i en akut situation, hvor der er behov for det.

Som formand for foreningen Ombold er han ærgerlig over at have måttet aflyse den gadeidræt, der ellers er en social livline for udsatte og hjemløse landet over. Og han ser frem til den tid, hvor vi alle igen kan dyrke fællesskabet.  

”Er der en ting, der er gået op for store dele af Danmark allerede nu, så er det, hvor meget vi savner samvær og samtaler. Vi higer efter hinanden,” siger fødselaren og tilføjer:

”Der har nærmest aldrig været mere brug for at komme sammen og mødes og give hinanden en krammer, når vi forhåbentlig snart er på den anden side af det her.”

Forrige artikel Vibe Klarups corona-dagbog uge 2: Vibe Klarups corona-dagbog uge 2: "Det kan potentielt være mange menneskers udvikling, der sættes tilbage" Næste artikel Juraprofessor: Nødret kan gøre det muligt at låse døre på plejehjem og bosteder Juraprofessor: Nødret kan gøre det muligt at låse døre på plejehjem og bosteder