Boligintegrationens gratister

KLUMMEN: Ghettodannelsen er dømt til at blive stadig mere massiv, så længe de stærkeste skuldre ikke bærer deres del af ansvaret. Alle kommuner må fremover bidrage aktivt, skriver Erik Holstein fra Altinget/Integration.
Erik Holstein

Det må være slut med gratister i den bolig-mæssige integration. Det er på tide, at de stærkeste skuldre også bærer.
Om end ikke det tungeste læs, så dog blot det samme som alle andre.

Erik Holstein
Redaktør af Altinget/Integration
MELDINGEN FRA KØBENHAVNS KOMMUNE er nedslående, men ikke overraskende:

Kommunen kan ikke få opløst sine etniske og sociale ghettoer, fordi der simpelthen mangler alternative boliger til de nuværende beboere i ghettoerne.

Problemet er i sin enkelhed, at andelen af kontanthjælpsmodtagere i forvejen er så stor i den almene sektor, at en opfyldning med de genhusede ghettobeboere blot vil skabe nye ghettoer. Noget lignende gør sig i mange kommuner gældende, når man taler om spredning af indvandrere – og så er ghettobekæmpelsen naturligvis lige vidt.

DENNE SITUATION understreger, at ghettobekæmpelsen hverken kan overlades til enkelte kommuner eller en enkelt boligform. Problemet er allerede i dag så massivt, at det umuligt kan løftes af den almene sektor alene. Også boliger i den private udlejningssektor samt andelsboliger og ejerboliger må tage deres del.

0:000:00