Brancheforening åbner ballet med udspil til konkrete kriterier for grundfinansiering

Civilsamfundets Brancheforening både håber og tror, i år kan være det sidste år med SSA-forhandlinger. Selvom både V og M er enige i, at det er en prioritet, mener de dog at den ambition er mere optimistisk end realistisk.

Forperson for Civilsamfundets Brancheforening, Laila Walther, håber - endnu en gang - at i år bliver sidste år, hvor SSA-reserven skal forhandles uden en kriteriebaseret model for driftsstøtte, og hvor reserven derfor både bliver brugt til udviklings- og driftslignende formål og hvor det kommer mere eller mindre an på tilfældigheder og lobbyindsatser, hvem der modtager bevillinger. For at maksimere chancerne for det, har Brancheforeningen lavet et udkast til de konkrete kriterier for at modtage støtte. 
Forperson for Civilsamfundets Brancheforening, Laila Walther, håber - endnu en gang - at i år bliver sidste år, hvor SSA-reserven skal forhandles uden en kriteriebaseret model for driftsstøtte, og hvor reserven derfor både bliver brugt til udviklings- og driftslignende formål og hvor det kommer mere eller mindre an på tilfældigheder og lobbyindsatser, hvem der modtager bevillinger. For at maksimere chancerne for det, har Brancheforeningen lavet et udkast til de konkrete kriterier for at modtage støtte. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Første januar 2025 kan blive den dag, hvor de første frivillige sociale organisationer modtager grundfinansiering fordelt efter kriterier - og ikke på lykke og fromme på baggrund af lobbyarbejde.

I hvert fald hvis man følger den tidsplan, som Civilsamfundets Brancheforening ser for sig, nu hvor de har sendt første serv over nettet: Brancheforeningens konkrete udspil til den model for grundfinansiering, som står i SVM-regeringsgrundlaget. 

{{toplink}}

0:000:00