Danmark bryder FN-konvention i asylsager

NYHED: Ikke alle skal have opholdstilladelse, men Danmark skal mindst følge FNs konventioner, sagde flere organisationer ved høring inden asyldebat.
Henrik Theil
Danmark overtræder FNs konventioner om behandling af asylansøgere, der ikke kan hjemsendes, selv om de har fået afslag på asyl. Sagsbehandlingstiden skal være kortere, højest et år, og de bør tilbydes arbejde og bolig, indtil de kan vende hjem.

Det var i grove træk meldingerne fra de organisationerne, der havde sendt høringssvar om regeringens asylaftale til Det Radikale Venstre. Partiet havde indbudt organisationer til at sende høringssvar ind om asylaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti, inden onsdagens debat i Folketinget.

Da aftalen er en præcisering af en forligstekst og ikke en lovændring, sker der ingen officiel høring, og derfor havde Radikale indsamlet høringssvarene, som blev præsenteret af organisationerne i Landstingssalen på Christiansborg et par timer inden debatten.

Repræsentanter fra næsten alle Folketingets partier var til stede ved høringen, herunder Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen.

0:000:00