Danskerne afviser mere religion

NYHED: Et helt overvældende flertal af danskerne siger nej til at give religionen mere plads i hverdagen, sådan som det for nylig blev foreslået i Århus.
Religion hører hjemme i moskeer og kirker. Et massivt flertal afviser mere plads til religion i hverdagen.
Religion hører hjemme i moskeer og kirker. Et massivt flertal afviser mere plads til religion i hverdagen.Foto: colourbox
Erik Holstein

Jeg mener ikke, at daginstituioner og arbejdspladser skal indrette bederum og den slags. Tro er det forhold, den enkelte selv har til Gud. Man må leve med sit religiøse ståsted med de rammer, der nu er i det offentlige rum.

Bodil Kornbek
Formand, Kristendemokraterne
Fakta

Spørgsmålet lød:
I Århus har et udvalg af embedsmænd og indvandrerorganisationer foreslået, at kommunerne skal give religionen mere plads i hverdagen, f.eks. ved at "give religion en naturlig plads i daginstitutioner og skoler". Hvad er din holdning til dette forslag?

Svarmuligheder:
- Tilhænger, det er naturligt, at religionen får en større rolle i et multikulturelt samfund.
- Modstander, religion er en privatsag, der ikke skal have indflydelse på de offentlige institutioner.
- Ved ikke.

 

 


Kilde: A&B Analyse

Tallene er helt usædvanligt klare.

Vælgere fra alle Folketingets partier er modstandere af at give religionen en større rolle i hverdagen f.eks. i daginstitutioner og skoler. Hele 80,4 procent af vælgerne er modstandere af mere plads til religionen, mens kun 10,5 procent støtter en sådan udvikling.

Tallene fremgår af en meningsmåling fra A&B Analyse udført for Altinget.dk, efter et udvalg under Århus Kommune tidligere på året netop lagde op til øget plads til religion i hverdagen. Udvalget af embedsmænd og indvandrerorganisationer foreslog blandt andet, at religionen fik "en naturlig plads i daginstitutioner og skoler", hvad der dog blev lagt en vis afstand til fra Århus-bogmester Nicolai Wammen.









0:000:00