Det skal være dyrt før det bliver godt

INTERVIEW: Der findes ingen nemme løsninger. Kun det lange, seje træk kan gøre en forskel i ghettoerne. Og det kræver mange penge. Og de skal primært bruges på et massivt kvalitetsløft af boliger og omgivelser, siger formanden for boligselskaberne.
Palle Adamsen, formand i Boligselskabernes Landsforening og direktør i boligselskabet Lejerbo.
Palle Adamsen, formand i Boligselskabernes Landsforening og direktør i boligselskabet Lejerbo.Foto: Mikal Schlosser/bl.dk
Jørgen Skadhede

Det er samfundets sammenhængskraft, der er på spil, og når det kommer op på det niveau, så bliver staten en interessant og en aktør.

Palle Adamsen
Formand for BL
Fakta

Altingets ghettostafet

I disse uger spørger Altinget en række af de mest centrale aktører om, hvad regeringens nye ghettostrategi efter deres mening bør indeholde. I denne uge har vi spurgt Palle Adamsen, som er formand for Boligselskabernes Landsforening.

Man venter ikke længe på svaret, når man spørger boligselskabernes formand om, hvad der skal til, før regeringens nye ghettostrategi bliver en succes. Penge. Masser af penge.

De skal bruges til renoveringer og kvarterløft, der kan gøre ghettoområderne attraktive for et mere bredt udsnit af befolkningen.

"Der findes ingen nemme eller hurtige løsninger. Det her koster penge. Mange penge. Og over en lang periode. Det værste, vi kan gøre nu, er, at kaste penge efter en masse kortsigtede projekter for derefter at trække os ud af områderne. Så kommer vi hurtigt tilbage til udgangspunktet," siger Palle Adamsen, der er formand for Boligselskabernes Landsforening (BL).

Altinget har sat ham i stævne for at høre hans bud på, hvad den kommende ghettostrategi bør indeholde.

0:000:00