Eksperter: Tvangsfjernelser af kriminelles børn er useriøst

TVANGSFJERNELSER II: Pia Kjærsgaard (DF) mener, at man i langt højere grad bør tvangsfjerne børn fra kriminelle forældre. Eksperter afviser ideen.
Kristoffer Hecquet

Man kan sikkert have udmærkede forælderevner, selv om man igen og igen begår økonomisk kriminalitet, f.eks. skattesvig.

Lars Buurgaard
Jurist og ekspert i tvangsfjernelse af børn
Fakta

Sagen kort: 
Ekstra Bladet har i den sidste tid fulgt en sag om en palæstinensisk-libanesisk bandeleder, der efter en retssag i Odense fornyligt undgik at blive vist ud af landet, da han havde en familie med otte børn at forsørge. 

Pia Kjærsgaards ugebrev handler i denne uge om denne sag, og hun undrer sig over, at de sociale myndigheder ikke greb ind i forhold til børnene.

I en udtalelse til Altinget.dk i denne forbindelse lægger hun ikke skjul på, at børnene burde være tvangsfjernet, da den dybt kriminelle fader er en dårlig rollemodel for dem. (se linkboks)

Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard ønsker, at de sociale myndigheder havde været på banen for at redde en kriminel faders børn (se faktaboks). Men eksperter mener ikke, at kriminalitet på den måde kan udløse tvangsfjernelse.

Tvangsfjernelse kræver ordentligt grundlag
Klaus Majgaard er formand for Børne- og Kulturchefforeningen og mener ikke, kriminalitet er en faktor, der alene skal udløse tvangsfjernelse af børn.

"Børnesager bør jo ikke behandles ved folkedomstol i pressen. Grundlaget for en anbringelse er ikke, om man er en dårlig rollemodel for sine børn, men om børnenes trivsel og udvikling er truet i sådan grad, at en anbringelse er nødvendig, og at familien ikke kan hjælpes på anden vis," siger han og fortsætter:

0:000:00