Gældsrådgivning peaker: Syv måneders ventetid på hjælp til gældsramte

Som et håndgribeligt symptom på, at krisen kradser, har Den Sociale Retshjælps Fond efter ferien allerede rådgivet samme antal klienter som i hele 2021.

Noget tyder på, at Frelsens Hær også i 2022 kommer til at uddele mange poser med julehjælp - måske endda flere end i 2021, hvor billedet her er fra. For antallet af danskere, der har søgt gældsrådgivning ligger allerede nu langt over det forventede. 
Noget tyder på, at Frelsens Hær også i 2022 kommer til at uddele mange poser med julehjælp - måske endda flere end i 2021, hvor billedet her er fra. For antallet af danskere, der har søgt gældsrådgivning ligger allerede nu langt over det forventede. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Ligesom jordens ressourcer desværre årligt konstateres at være opbrugt rum tid før årets udløb, har den Sociale Retshjælps Fonds gældsafdelingen lige efter sommerferien ’opbrugt’ deres norm.

Altså normen for, hvor mange rådgivninger til gældramte danskere, fonden skulle foretage i hele 2022.

Målet for 2022 var 1500 klienter, men frem til 7. september i år har fondens gældsafdeling på landsplan behandlet 1686 klienter. 

0:000:00