Hård kritik af dansk behandling af asylbørn

RETTIGHEDER: Danmark tager ikke tilstrækkeligt hensyn til børnene i sager om asyl og indvandring, skriver Europarådets menneskerettighedskommisær i ny rapport. Red Barnet kalder kritikken "pinligt præcis".
"Fokus på barnets tarv bliver ikke altid opretholdt i forbindelse med asyl og immigration i Danmark," siger Europarådets menneskerettighedskommissær. Billede: Sandholmlejren
"Fokus på barnets tarv bliver ikke altid opretholdt i forbindelse med asyl og immigration i Danmark," siger Europarådets menneskerettighedskommissær. Billede: SandholmlejrenFoto: kulturarv.dk
Kasper Frandsen
Fakta

FN-KONVENTION AF 20. NOVEMBER 1989 OM BARNETS RETTIGHEDER

Artikel 3

1.
I alle foranstaltninger vedrørende børn, hvad enten disse udøves af offentlige eller private institutioner for social velfærd, domstole, forvaltningsmyndigheder eller lovgivende organer, skal barnets tarv komme i første række.

Læs hele FN-konventionen her


Kilde: www.retsinformation.dk

Europarådets menneskerettighedskommissær, Nils Muiznieks, retter en skarp kritik af Danmarks behandling af børn i sager om asyl og indvandring.

"Fokus på barnets tarv bliver ikke altid opretholdt i forbindelse med asyl og immigration i Danmark. De danske myndigheder bør forbedre den beskyttelse, som de giver til migrant-børn, ved at sikre fuld respekt for deres rettigheder," sagde han mandag den 24. marts.

Kritikken kom i forbindelse med præsentationen af en ny rapport om Danmarks håndtering af børns rettigheder i sager om asyl og indvandring.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00