Debat

Har satspuljen udspillet sin rolle?

PRÆSENTATION: Der kommer ingen nye penge i puljen før 2017. Over næste måned tager Altinget | Social indretningen af satspuljen op til debat. Læs mere her og mød panelet.
Foto: Colourbox
Pernille Diana Castle Møller
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Der bliver færre penge til nye initiativer for socialt udsatte, når der ikke bliver tilført nye midler til satspuljen før 2017. 

Det konstaterer finansminister Bjarne Corydon (S) i et svar til Folketingets Socialudvalg, idet genopretningen af den danske økonomi ikke tillader det.

Men hvilken betydning får det for socialt udsatte, når der bliver færre penge til nye projekter for blandt andet hjemløse, prostituerede og sindslidende? Er satspuljen overhovedet en god model? Eller bør der findes en løsning, hvor udviklingsprojekter for socialt udsatte hvert år får et fast beløb til rådighed?

Satspuljens fremtid vil Altinget | Social over den næste måned sætte fokus på i Socialdebatten.

Alle er velkomne til at blande sig i debatten om fremtiden for satspuljen. Send en mail til [email protected].

Det nye debatpanel består af otte personer, som har særlig beslutningskraft eller viden inden for området.

Læs mere om panelet her:

Fakta
Socialdebatten på Altinget | Social har til formål at fokusere og styrke den socialpolitiske og socialfaglige debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget l Social eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for det sociale område.

Emnet for den første udgave af Socialdebatten, der startede i november måned, var anbringelser af udsatte børn.

Fra 23. maj og en måned frem handler syvende udgave af Socialdebatten om fremtiden for satspuljen.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected]

Foto: Mark Knudsen
Foto: ft.dk
Foto:
Foto: sind.dk

Anne Baastrup, socialordfører for SF og formand for Socialudvalget.
Anne Baastrup er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet. Hun har været i Folketinget for Socialistisk Folkeparti siden 2001 og medlem af hovedbestyrelsen fra 1992 til 2001. Desuden har Anne Baastrup været medlem af bestyrelsen for Hanne Mariehjemmet, Fonden for Socialt Ansvar og Syddansk Erhvervsskole. I 2004 modtog Anne Baastrup SL-prisen (Socialpædagogernes Landsforbund). I dag er hun familieordfører, handicapordfører, skatteordfører og
 socialordfører og formand for Folketingets Socialudvalg.

Knud Kristensen, landsformand for SIND
Knud Kristensen er landsformand for Landsforeningen SIND, hvis medlemmer primært er pårørende, psykisk sårbare og professionelle. Knud Kristensens interesseområder er derfor meget brede inden for det sociale område, men med særlig fokus på udsatte, herunder psykisk sårbare. Hans frivillige engagement inden for psykiatriområdet har gennem årene omfattet flere foreninger og socialøkonomiske virksomheder. Aktuelt er han blandt andet medlem af regeringens psykiatriudvalg.

Foto:
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto: ft.dk
Foto:

Karin Nødgaard, socialordfører for Dansk Folkeparti
Karin Nødgaard er uddannet folkeskolelærer. Hun har været medlem af Folketinget siden 2005, men startede sin politiske karriere allerede i 2001, hvor hun stillede op for Dansk Folkeparti i Vardekredsen 2001. Karin Nødgaard har været socialordfører siden 2011. Derudover har hun været formand for Dansk Folkepartis lokalforening i Ringsted 2002-2006. Stedfortræder i Ringsteds byråd 2004.

Simon Feilberg, projektleder i KORA
Simon Feilberg har siden 2005 arbejdet med aktivitets- og økonomistyring inden for sundhedsområdet, både på regionalt og sygehusniveau. Han har arbejdet som projektleder i KORA siden 2010. Forud for sin ansættelse i KORA var Simon Feilberg ansat som økonomi- og planlægningskonsulent på Regionshospitalet Silkeborg. I Region Midtjylland var Simon Feilberg ansvarlig for udarbejdelse af forslag til regionens første takststyringsmodel og var projektleder på en finansieringsmodel, hvor udvalgte kroniske patientgrupper blev udeladt fra den almindelige takststyring.

Jann Sjursen, formand for Rådet for Socialt Udsatte
Ud over at være formand for Rådet for Socialt Udsatte har Jann Sjursen været generalsekretær for Caritas Danmark siden 2007. Udsatterådet er et uafhængigt rådgivningsorgan, som følger indsatsen på området for socialt udsatte, hvorfra de kan rådføre regeringen og fungere som talerør for socialt udsatte. Medlemmerne af Udsatterådet er personligt udpeget af socialministeren på baggrund af deres indsigt og erfaringer med de udsatte grupper. Jann Sjursen har været formand for Kristeligt Folkeparti og har været energiminister under Nyrup. Folketingsmedlem fra 1998 til 2005.

Finn Sørensen, kommunal- og socialordfører for Enhedslisten
Finn Sørensen har arbejdet som fabriks- og bryggeriarbejder. Derudover har han været formand for bryggeriarbejdernes fagforening i 18 år og fungeret som næstformand i 3F Industri og Service syv år. Han gik ind i politik i 2007, men blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2011 for Københavns Storkreds. Finn Sørensen har været socialordfører, ordfører for indsats mod social dumping samt Grønland og Færøerne siden 2011 og kommunalordfører siden 2012.

Eyvind Vesselbo, socialordfører for Venstre
Eyvind Vesselbo har været i Folketinget for Venstre siden 2001. Han er magister i kultursociologi og har tidligere arbejdet på blandt andet Københavns Universitet og som specialkonsulent hos Danmarks Statistik. I 1992 åbnede han desuden sit eget konsulentfirma Sokrates Consult. Eyvind Vesselbo var først medlem af Gentoftes kommunalbestyrelse 2000-2001 og er fra 2010 1. viceborgmester samt formand for Gentoftes kultur- og fritidsudvalg. I Folketinget er Eyvind Vesselbo socialordfører for Venstre og medlem af udvalg som Socialudvalget og Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.

Per Schultz-Knudsen, formand for Udsatterådet i Randers Kommune
Per Schultz-Knudsen har været medlem af udsatterådet, siden det blev oprettet i 2011, først som næstformand, men overtog så formandshvervet i 2013. Derudover har han været landsformand for CenterPartiet, formand for Kirkens Korshær og bestyrelsesformand for Kirkens Korshærs Institutionstilbud i Randers siden 2009. Per Schultz-Knudsen er også medlem af forretningsudvalget for Velfærdslisten, der er en tværpolitisk liste, som stiller op til byrådsvalget i Randers Kommune.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jann Sjursen

Fhv. energiminister, MF og partiformand (KrF/KD), fhv. generalsekretær, Caritas Danmark 2007-2019 og landsleder i Tuba
lærer (Haslev Seminarium. 1988)

Knud Kristensen

Fhv. borgmester (K), Vesthimmerland Kommune
Jyske Trænregiment (1973), murermester (1975)

Anne Baastrup

Fhv. MF (SF)
cand.jur. (Københavns Uni. 1976)









0:000:00