Her er de mest centrale pointer fra regeringen og KL's coronastatus på socialområdet

CORONA: Der er nye retningslinjer på vej for håndtering af coronasmitte blandt udsatte. Og så er det kommunernes ansvar at placere hjemløse i karantæne. Altinget giver dig overblikket over torsdagens meldinger om håndtering af covid-19 på socialområdet.

Hvad skal der ske med hjemløse, der skal i karantæne på grund af risiko for coronasmitte? Skal frontpersonale, der arbejder med socialt udsatte, fortsat møde op på arbejde? Og hvilke funktioner vil blive opretholdt, hvis socialområdet kommer yderligere under pres på grund af et fortsat stigende antal smittede?

Det var blot nogle af de spørgsmål, som regeringen og KL gav deres foreløbige svar på torsdag aften på et pressemøde i Eigtveds Pakhus i København. Altinget Social fulgte hele pressemødet og giver dig her et fyldigt sammenkog af de vigtigste pointer fra pressemødet.

Socialområdet er en af de kritiske samfundsfunktioner:
”Socialt udsatte skal fortsat have den nødvendige hjælp. Derfor er det sociale område en af de kritiske funktioner, hvor ansatte ikke sendes hjem. Det betyder, at anbragte børn, hjemløse og mennesker med omfattende handicap stadig får den nødvendige hjælp,” lød det fra Astrid Krag, inden hun udtrykte sin tillid til frontpersonalets indsats i disse dage.

Login