KL kritiserer regeringen for nøl med ekspertgruppe om socialudgifter: ”Nu har vi bare voldsomt stigende udgifter og ingen løsninger”

Regeringen har ikke igangsat den ekspertgruppe, der skulle se på anbefalinger til den økonomiske udvikling på socialområdet. Det frustrerer KL, der ville have brugt anbefalingerne til at diskutere løsninger på de stigende udgifter på det specialiserede socialområde med regeringen ved dette års økonomiforhandlinger. 

KL fik ikke de 5 milliarder kroner til at dække stigende udgifter på socialområdet ved sidste års økonomiforhandlinger. I stedet blev der bl.a. nedsat et ekspertudvalg, der skulle se på årsager og mulige løsninger på de stigende udgifter. Men ekspertudvalgets arbejde er ikke sat i gang endnu, og det frustrerer KL.
KL fik ikke de 5 milliarder kroner til at dække stigende udgifter på socialområdet ved sidste års økonomiforhandlinger. I stedet blev der bl.a. nedsat et ekspertudvalg, der skulle se på årsager og mulige løsninger på de stigende udgifter. Men ekspertudvalgets arbejde er ikke sat i gang endnu, og det frustrerer KL.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

I 2021 gav regeringen kommunerne håndslag på, at en ekspertgruppe skulle komme med anbefalinger til, hvordan kommunerne håndterer udfordringen med stigende udgifter på socialområdet.

Et år efter står kommunerne igen med stigende udgifter på 1,6 milliarder kroner, men ekspertgruppens arbejde er endnu ikke sat i gang.

Det får kommunerne til at rette kritik af regeringen for at trække arbejdet i langdrag. 

0:000:00