Ny tegneserie i Altinget

Kære læser

Fra i dag bliver det lidt sjovere at læse Altinget. I dag lancerer vi nemlig en ny, fast, daglig tegneserie-stribe med navnet ’Embedsværftet’.

I striben følger vi livet blandt embedsfolk, der både bakser med borgere, politikere, chefer, omstillingsparathed, resultat-mål og genstridige kopimaskiner.

Striben er skabt specielt til Altinget af bureauet New Creations, som også laver striber til en lang række danske og udenlandske aviser.

Producer Anders Morgenthaler glæder sig til at skabe et univers bygget op om embedsmænd:

”New Creations har kæmpe forventninger til ’Embedsværftet’. Altinget har en meget præcis målgruppe, hvor vores forfattere og tegnere kan nørde igennem, så vi kan tillade os at lave et univers, der ikke skal tale til alle.”   

Han beskriver striben således:

"’Embedsværftet’ svarer til, at Svend Brinkmann og Frank Hvam fik et barn, som så ikke var et levende væsen, men en skrap, dog sød, daglig stribe.”

På Altinget glæder chefredaktør Rasmus Nielsen sig til den faste, daglige stribe.

”På forhånd elsker jeg ’Embedsværftet’. Og mon ikke kærligheden vil leve længe for mange? Det er godt set at give de ofte så stille embedsmænd et satirisk mæle og opleve deres tanker og gerninger i forhold til alle os andre mere artikulerende: Ministre, politikere, lobbyister og journalister,” siger Rasmus Nielsen og fortsætter:

”Fra Altingets start i år 2000 lagde vi vægt på politisk satire i afdelingen ’Snapstinget’, fordi et sådant comic relief er med til at binde os fast til demokratiet."

’Embedsværftet’ udkommer med en ny stribe hver dag, og Altingets læsere er velkomne til at dele striben på sociale medier mm.

Du kan se den første stribe her.

God fornøjelse!

Forrige artikel Løkke: Brixtofte var en konstruktiv systemkritiker Løkke: Brixtofte var en konstruktiv systemkritiker Næste artikel Altinget blandt landets ti mest citerede medier