Nyt sekretariat skal styrke fremmedsprogslæring

KORT NYT: Aarhus Universitet bliver hjemsted for nyt sekretariat, som skal fremme kvaliteten i fremmedsprogslæring og fremmedsprogsundervisning.
Astrid Maan Thomsen
Fakta

Sekretariatet, som Aarhus bliver hjemsted for, skal være nationalt kontaktpunkt under Europarådets European Centre for Modern Languages, ECML, som Danmark blev medlem af 1. januar i år.

ECML henvender sig til lærere på alle uddannelsesniveauer. Det nationale kontaktpunkt vil fungere ved at udpege danske deltagere til ECML's internationale konferencer, workshops og projekter.
Målet er at udbrede viden om fremmedsprogslæring, så kvaliteten af undervisningsniveauet styrkes, og uddannelserne i fremmedsprog gøres mere attraktive.

For uddannelsesminister Morten Østergaard (R), er især fremmedsprogskompentencer centrale for den enkelte studerendes muligheder på arbejdsmarkedet.

"At styrke studerendes fremmedsprogskompetencer er en vigtig del af regeringens internationaliseringshandlingsplan. Medlemskabet af ECML giver adgang til væsentlige aktiviteter og et internationalt kollegialt netværk for undervisere i fremmedsprog. Det skal være med til at styrke kvaliteten i fremmedsprogsundervisningen helt fra grundskolen og øge interessen for fremmedsprog på alle uddannelsesniveauer", siger han i en pressemeddelelse.

For undervisningsminister Christine Antorini (S) giver medlemskabet store muligheder for danske studerende.

"Det nationale kontaktpunkt for ECML kan sørge for, at vi løbende får den nyeste internationale viden på området, og dermed giver eleverne undervisning af høj kvalitet. Jeg er desuden særligt glad for, at alle professionshøjskolerne er med, for det betyder, at kommende generationer af lærere vil være endnu bedre klædt på til sprogundervisningen", siger hun i en pressemeddelelse.

Det nationale kontaktpunkt er etableret i et samarbejde mellem Uddannelsesministeriet, Under-visningsministeriet og et konsortium af relevante universiteter og alle professionshøjskolerne.  

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00