Øget sygefravær blandt svenske statsansatte

FRAVÆR: Sygefraværet blandt de statsligt ansatte i Sverige fortsætter opad. Sidste år var sygefraværet 3,9 procent mod kun 2,9 procent for fem år siden. Det skriver Altinget.se i Stockholm.

Størst stigning ses blandt kvinder, der tilmed har dobbelt så højt sygefravær som mænd. Det viser en rapport fra Statskontoret, som Altinget.se omtaler. Den udkommer mandag.

I 2015 var statsansatte kvinder fraværende som følge af sygdom 5,3 procent af arbejdstiden. Det tilsvarende tal for mænd var under det halve - 2,5 procent.

Arbetsförmedlingen (6,8 procent), Försäkringskassan (6,2 procent) og Migrationsverket (5,3 procent) er blandt myndigheder med højest sygefravær.

Mindst syge er tjenestemændene ved forsvaret.

Regeringen har kun bedt Statskontoret opgøre tallene - ikke give nogen forklaring. Men til oktober skal Statskontoret så aflevere en analyse af, hvordan de statslige arbejdspladser arbejder med at forebygge sygefraværet blandt de ansatte.

Altinget.se er søsterredaktion til Altinget.dk og åbnede i 2014.

Forrige artikel Nyt magasin om magten i dansk politik Nyt magasin om magten i dansk politik Næste artikel Pænt vækstregnskab fra Altinget.dk