Politisk flertal vil stramme sprogkrav: Små børn SKAL tale dansk

LOVFORSLAG: Solid opbakning til at inddrage børnepenge fra tosprogede familier, som ikke sender deres børn i daginstitution. Enhedslisten, Alternativet og Radikale er dog skeptiske.

Det nye lovforslag betyder blandt andet, at der stilles krav om, at forældre, som modtager tilskud til pasning af egne børn, kan dokumentere, at de taler dansk på tilstrækkeligt niveau.
Det nye lovforslag betyder blandt andet, at der stilles krav om, at forældre, som modtager tilskud til pasning af egne børn, kan dokumentere, at de taler dansk på tilstrækkeligt niveau.Foto: Jeppe Bøje Nielsen/Scanpix
Søren Elkrog Friis

Et godt greb om det danske sprog og en forståelse for demokratiske værdier er nøglen til at nedbryde parallelsamfund og undgå mislykket integration.

Det mener regeringen, som derfor nu vil stramme kravene om danskkundskaber og deltagelse i dagtilbud for børn af tosprogede familier.

Lovforslaget betyder blandt andet, at tosprogede forældre kan blive trukket i børnepenge, hvis de afviser at sende et tre-årigt barn med sproglige vanskeligheder i børnehave mindst 30 timer om ugen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00