Regeringens ekspertgruppe vil skrotte straf og indføre tillid til ledige udsatte borgere

Udsatte ledige skal ikke længere mødes med økonomisk straf, men med tillid og tro på, at de kan komme i job. Kun et tillidsbrud skal udløse sanktioner. Det forklarer formand for ekspertudvalg om nyt forslag, der skal sikre mere værdighed i beskæftigelsessystemet.

Der skal mere værdighed i beskæftigelsesindsatsen. Derfor anbefaler et ekspertudvalg blandt andet at afskaffe sanktionsmuligheder over for borgere, der er langt væk fra arbejdsmarkedet. 
Der skal mere værdighed i beskæftigelsesindsatsen. Derfor anbefaler et ekspertudvalg blandt andet at afskaffe sanktionsmuligheder over for borgere, der er langt væk fra arbejdsmarkedet. Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Udsatte ledige med misbrugsproblemer eller psykiske lidelser skal fremover ikke straffes med økonomiske sanktioner, når de ikke lever op til reglerne i beskæftigelsessystemet.

I stedet skal de mødes med tillid og af en sagsbehandler, der ser på, hvad der er bedst for dem.

Jeg tror, der er nogen, som bliver sanktioneret, som nærmest ikke helt ved, hvad der skete. I de fleste tilfælde bruger man bare ressourcer på det, og så ender det ikke i en sanktion til sidst. Men man skal informere om det, og det giver et dårligt møde.

Claus Thustrup Kreiner
Formand, ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024