R stemmer for det meste af udlændingepolitikken

ANALYSE: Det Radikale Venstre bakker regeringen op i totrediedele af udlændingepolitikken. Til gengæld er det på de mest centrale områder, der er uenighed. Dét skal man bide mærke i, understreger professor Erik Damgaard, Aarhus.
Ole Hall

Det interessante er derimod de lovforslag, de har stemt imod, og hvem de har gjort det sammen med.

Erik Damgaard
Professor, Aarhus
Fakta
Optællingen omfatter samtlige lovforslag på integrations-, udlændinge- og indfødsretsområdet siden VK-regeringen kom til i 2001. I alt 40 lovændringer/love blev vedtaget.

Sådan stemte De Radikale:

  • Udlændingeområdet:
    I alt 19 lovforslag
    For: 10
    Imod: 7
    Undladt at stemme: 2

  • Integrationsområdet:
    I alt 9 lovforslag
    For: 7
    Imod: 1
    Undladt at stemme: 1

  • Indfødsretsområdet:
    I alt 14 lovforslag
    For: 12
    Imod: 1
    Undladt at stemme: 1

    To af de lovforslag, som R stemte for, kategoriseres som både integrations- og udlændingepolitik. Når man lægger tallene sammen, skal de ikke medregnes to gange.


  • Kilde: Det Radikale Venstre & Altinget.dk
    Det Radikale Venstre blåstempler størstedelen af regeringens udlændingepolitik. Men når det kommer til de afgørende områder, står partiet i klar opposition sammen med SF og Enhedslisten.

    R har været enig med regeringen i 27 ud af de 40 love, der er vedtaget under VK-regeringen på integrations-, udlændinge- og indfødsretsområdet. Det viser en opgørelse, De Radikale selv har foretaget.

    ”Der er markant forskel på Det Radikale Venstres udlændingepolitik og regeringens. Men der er også en lang række områder, hvor vi har været enige,” siger partiets udlændingeordfører Elsebeth Gerner Nielsen til Altinget.

    Tallene viser, at De Radikale har stemt for stort set alle lovforslag på integrations- og indfødsretsområdet.

    0:000:00