Radikale vil undersøge etablering af en dansk forvaltningsdomstol

SOCIAL: Borgernes retssikkerhed på det sociale område skal forbedres. Derfor foreslår Radikale de næste to år at undersøge relevansen af en forvaltningsdomstol. SF vil have Ankestyrelsen inddraget i undersøgelsen, mens Enhedslisten vil vente lidt endnu.

Mange vesteuropæiske lande har forvaltningsdomstole, men i Danmark må borgere føre sagen ved de civile domstole, hvis de er uenige i myndighedernes afgørelser.
Mange vesteuropæiske lande har forvaltningsdomstole, men i Danmark må borgere føre sagen ved de civile domstole, hvis de er uenige i myndighedernes afgørelser.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

Man sikrer de rette kompetencer, og derfor tror jeg, at de vil være bedre egnede til de her sager end det almindelige retssystem, som vi meget nødigt vil tvinge folk over i.

Rasmus Helveg Petersen
Socialordfører, Radikale Venstre

Vi vil gerne have det med i en finanslov, hvis vi bliver enige om også at lave en undersøgelse af Ankestyrelsens funktion, da en forvaltningsdomstol ville skulle tænkes sammen med Ankestyrelsen.

Charlotte Broman Mølbæk
Handicapordfører, SF

Fejl på fejl i kommunernes afgørelser på det sociale område er en historie, der efterhånden har gentaget sig mange gange.

Det får nu Radikale Venstre til i sit finanslovsforslag at afsætte to millioner kroner i både 2021 og 2022 til at undersøge, om der kan være en idé i at oprette en forvaltningsdomstol i Danmark.

Det ville være en administrativ domstol specialiseret i forvaltningsret, som vil kunne vurdere myndighedernes afgørelser i eksempelvis sager på det sociale område.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00