Regeringen satte bevillinger til integrationsprojekter i bero, men valgte senere at udbetale dem alligevel. Her er deres forklaring

Regeringen fastholder, at de har ret til at bryde politiske aftaler, som ikke er forligsbelagte. Derfor mener regeringen ikke, at der var noget principielt i vejen, da man besluttede at tilbageholde midler til integrationsprojekter, som tidligere var blevet bevilliget af en bred aftalekreds. Det forklarede tre regeringsministre på et samråd onsdag. Se et uddrag fra samrådet i videoen ovenfor.

Albert Andsager Klingenberg

Der er forskel på politiske forlig og politiske aftaler.

Det var budskabet fra regeringen, da tre socialdemokratiske ministre i onsdags var kaldt i samråd om en sag om udbetaling af midler til integrationsprojekter, som pludseligt blev sat i bero.

Sagen i en nøddeskal omhandler midler, som en række integrationsfremmende organisationer var blevet stillet i udsigt i forbindelse med aftalen om fordeling af midler fra SSA-reserven fra 2023. Organisationerne fik i foråret 2024 besked på, at de slet ikke ville modtage disse midler, men i april måned meddelte Udlændinge- og Integrationsministeriet, at man alligevel ville bevillige midlerne til organisationerne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024