Skindiskussion om 24 års regel

KLUMMEN: Indsatsen mod tvangsægteskaber må ikke forfalde til en overfladisk diskussion for eller imod 24-års reglen. For der er tydeligvis behov for drastiske midler for at forhindre fortsatte overgreb mod unge indvandrerkvinder
Erik Holstein

Det vi taler om her er ikke uskyldige kulturelle traditioner, det drejer sig om meget grove overgreb på et menneskes integritet og i visse tilfælde regulær menneskehandel

Erik Holstein
Redaktør af Altinget/Integration
"24-ÅRS REGLEN har ikke effektivt forhindret tvangsægteskaber og kan lige så godt afskaffes."

Det var essensen af en af weekendens - mange - integrationshistorier. Men realiteten er, at tvangsægteskaber er endt som en politisk slagmark i diskussionen om, hvor stram den danske udlændingepolitik skal være.

Miseren startede allerede i SR-regeringens tid, hvor indsatsen mod tvangsægteskaber var en væsentlig del af begrundelsen for de opstramninger af udlændingelovgivningen, der blev gennemført under daværende indenrigsminister Thorkild Simonsen.

Og det fortsatte under den borgerlige regering, hvor indførslen af 24-års reglen i 2002 også blev kædet sammen med tvangsægteskaber i indvandrerkredse. Kampen mod de feudale ægteskabstraditioner var ikke den eneste begundelse for opstramningerne, men det var den, der blev brugt mest flittigt.

0:000:00