Socialministeren vil drøfte aflønning af plejefamilier

PLEJEFAMILIER: Børne- og socialminister Mai Mercado (K) vil sætte en stopper for de seneste års uro omkring vederlag og honorering af plejefamilier. Drøftelserne vil foregå i satspuljekredsen i løbet af foråret.

Børne- og socialminister Mai Mercado (K) opfordrer kommunerne til at få bedre styr på de aftaler, de indgår med plejefamilier rundt i landet. Ministeren kritiserer den uro, der har præget familieplejeområdet de senere år på grund af konflikter om løn og arbejdsvilkår.

"Det er ikke holdbart. Kommuner og plejefamilier skal indgå klare aftaler om rammer og vilkår for samarbejdet, allerede når samarbejdet indledes. Der bør også være klare aftaler om vederlagets størrelse, hvornår og hvordan vederlag skal genforhandles," sagde hun.

Meldingen kom under onsdagens høring om anbringelser samt anbragte børn, der foregik i Landstingssalen. Her lagde ministeren desuden op til drøftelser af blandt andet aflønningen af plejefamilier, der vil finde sted i satspuljekredsen til foråret. Drøftelserne skal ligge i forlængelse af den indgåede aftale fra efteråret, der afsatte flere midler til netop plejefamilierne.

Login