Sundhedsminister nedsætter følgegruppe til kronikere 

KORT NYT: Ny følgegruppe skal bistå sundhedsministeren i udmøntningen af regeringens sundhedsstrategi på kronikerområdet.

En ny gruppe af relevante fagfolk skal arbejde for, at danskere med kroniske sygdomme får den bedst mulige behandling. Gruppen består af patientforeninger, fagfolk, regioner samt kommuner, der sammen skal give deres bud på, hvordan man bedst realiserer indsatserne i forhold til kronikere i sundhedsstrategien. Sundhedsministeren Nick Hækkerup (S) er glad for, at så mange kvalificerede mennesker med kendskab til patienterne bliver involveret.


”KOL-patienter kan blive opdaget og komme hurtigt i behandling, hvis vi laver målrettede sundhedstjek og styrker lungeindsatsen. Diabetespatienter kan leve bedre med deres sygdom, hvis vi laver forløbsplaner. Det er derfor vigtigt, at vi spørger og lytter til de mennesker, der har stor viden om patienterne, for at finde ud af, hvad der skal gøres bedre og anderledes. Vi skal lære af hinanden og lytte til hinandens erfaringer,” siger han i en pressemeddelelse.


Regeringens sundhedsstrategi 'jo før, jo bedre' indeholder en række satsninger i forhold til at sikre bedre behandling af kronikere. Blandt andet aktiv patientstøtte til de svageste borgere, målrettet sundhedstjek samt forløbsplaner og lungesatning. Følgegruppen skal mødes første gang i februar, og herefter løbende med 1-2 måneders mellemrum. Den samlede økonomiske ramme er ca. 1,5 milliarder kroner for årene 2015-2018. 

Dokumentation

Fakta: Hvem er med i følgegruppen?

Følgegruppen udpeges af følgende aktører:
Danske Regioner
KL
Sundhedskartellet
Lægeforeningen
Danske Patienter
Lægevidenskabelige Selskaber
Dansk Selskab for Almen Medicin
Dansk Sygepleje Selskab
Dansk Selskab for Fysioterapi
Ergoterapifaglige selskaber

Gruppen får til opgave at:
- Levere input til etablering af en samlet implementeringsplan for sundhedsstrategiens initiativer for kronisk sygdom.

- Understøtte fremdriften i udmøntningen af de konkrete initiativer i henhold til implementeringsplanens milepæle.

- Bidrage til at sikre sammenhæng på tværs af kronikerinitiativerne og til de øvrige initiativer, der understøtter kronikerindsatsen.

- Medvirke til at etablere de nødvendige rammebetingelser, forankring og støtte til realisering af initiativerne blandt interessenter i regioner, kommuner, almen praksis mv.

- Identificere og bidrage til at overkomme eventuelle hindringer/barrierer for udmøntning af initiativerne.

 

Kilde: Ministeriet for sundhed og forebyggelse.


0:000:00