Aki-Matilda Høegh-Dam
 svarer 
Pernille Rosenkrantz-Theil

Har Regeringen planer om at undersøge sagen om gratis adoptioner af grønlandske børn til danske familier?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Grønlandsudvalget, Spørgsmål 14

Har Regeringen planer om at henvende sig til Naalakkersuisut, for at undersøge sagen om gratis adoptioner af grønlandske børn til danske familier og undersøge, om Naalakkersuisut har kendskab til disse eller lignende sager? Hvornår vil Regeringen i bekræftende fald henvende sig til Naalakkersuisut og benægtende fald, hvorfor vil Regeringen ikke henvende sig til Naalakkersuisut?

Svar fra onsdag den 21. februar 2024

”Har Regeringen planer om at henvende sig til Naalakkersuisut, for at undersøge sagen om gratis adoptioner af grønlandske børn til danske familier og undersøge, om Naalakkersuisut har kendskab til disse eller lignende sager?

Hvornår vil Regeringen i bekræftende fald henvende sig til Naalakkersuisut og benægtende fald, hvorfor vil Regeringen ikke henvende sig til Naalakkersuisut?” Svar:

Idet jeg henviser til mit samtidige svar på spørgsmål nr. 13 kan jeg oplyse, at jeg helt konkret ikke ser grundlag for at tage kontakt til Naalakkersuisut, men at det til enhver tid er vigtigt med en god og tæt dialog med vores grønlandske kollegaer i Naalakkersuisut.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00