Mette Thiesen
 spørger 
Sophie Løhde

Er ministeren enig i, at det ikke bør være muligt for transkønnede at få foretaget en fjernelse af brysterne hverken i Danmark eller i udlandet, inden patienten er fyldt 25 år?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Sundheds- og Ældreudvalget, Spørgsmål 274

Er ministeren enig i, at det ikke bør være muligt for transkønnede eller andre at få foretaget en så indgribende operation som fjernelse af brysterne hverken i Danmark eller i udlandet, inden patienten er fyldt 25 år, hvor menneskers hjerne anses for værende fuldt ud udviklet med dertilhørende øget dømmekraft, evne til konsekvensberegning m.v.?

Der henvises til indslaget på TV2 Echo -24: ”Lang kø til at få fjernet sine bryster herhjemme sendte 21-årig til udlandet”. https://echo.tv2.dk/2024-01-30-lang-koe-til-at-faa-fjernet-sine-bryster-herhjemme-sendte-21-aarig-til-udlandet

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00