Om  
Lone Møller

Dødsfald: Fhv. MF Lone Møller (S), 74 år

Fhv. folketingsmedlem, amtsråds- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet, sygehjælper Lone Møller, Gilleleje, er død, 74 år. Hun var senest formand for CP Danmark og næstformand i Helsefonden.

Redaktionen

Lone Møller var 1981-85 medlem af det daværende Frederiksborg Amtsråd og blev så valgt til Folketinget i 1987, hvor hun gennem flere år var sundheds- og beskæftigelsesordfører for Socialdemokratiet. Hun var medlem af Folketinget helt frem til 2011, hvor hun ikke genopstillede.

Som folketingsmedlem var Lone Møller med til at udarbejde rygeloven og den første ambulancelov.

Ved kommunevalget i 2009 var Lone Møller blevet valgt til Gribskov Byråd, hvor hun var formand for Arbejdsmarkedsudvalget gennem syv år. Hun var medlem af byrådet til udgangen af 2017.

Hendes samfundsengagement startede oprindeligt som fagligt aktiv. I 1977 blev hun således valgt som fællestillidsrepræsentant på Helsingør Sygehus og blev senere højskolelærer på LO-skolen i byen.

Også efter sine folkevalgte poster fortsatte hun med tillidsposter, bl.a. som formand for CP Danmark (tidligere Spastikerforeningen) og som næstformand i Helsefonden.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lone Møller

Fhv. MF (S) og byrådsmedlem, Gribskov, næstformand, Helsefonden, fhv. formand for CP Danmark
sygehjælper (Sygehjælperskolen på Rigshospitalet 1969)

0:000:00