S-fremgang giver nye ansigter på Borgen

Socialdemokraterne stormer frem i meningsmålinger. Sundhedstinget har fået beregnet, hvor mandaterne falder, hvis partiet får f.eks. 25, 28, 30 eller 33 pct. af stemmerne. Sundhedsordfører Sophie Hæstorp Andersens mandat kan være afhængigt af fremgang.
Claus IversenGitte Madsen

Jeg har meget svært ved at se noget, der skulle komme i vejen for den tendens, der gør sig gældende i øjeblikket. Jeg tror, det er ved at gå op for dem, der gør sig kloge på dansk politik, at Fogh får svært ved at handle sig ud af det her.

Jens Christiansen
Partisekretær for Socialdemokraterne
Det går rigtig godt for Socialdemokraterne i øjeblikket. Fogh, Løkke og co. mister terræn i meningsmålingerne, og det begynder for alvor at komme Lykketofts tropper til gode.

Socialdemokraterne strutter for første gang i lang tid af selvtillid og optimisme. Og det er ikke kun partiformandens nye frisure og solbrune kulør, der bidrager til det indtryk. Det er nemlig umuligt at møde en socialdemokrat på Christiansborgs gange, som ikke har et bredt smil malet ud over det meste af ansigtet.

I SundhedsTingets vejede snit over februars meningsmålinger opnåede Socialdemokraterne 32,8 pct. af stemmerne, og partiet kan formentlig fejre 1. maj med direkte udsigt til regeringsmagten.

Nye kandidater på spring
Den betydelige fremgang i forhold til valget 2001, hvor Socialdemokraterne måtte nøjes med en støtte på 29,1 pct., sætter imidlertid ikke kun liv i håbet om ministerposter. Det giver også en række nye socialdemokratiske kandidater udsigt til et sæde på Tinge.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00