Jakob Axel skal tage stilling til narkobrand

NOTE: Den seneste narkobrand på Vesterbro har fået Folketingets Sundhedsudvalg til at bede ministeren om en kommentar.
Siden den seneste brand på Vesterbro i København er der kommet øget fokus på, hvorledes man på bedste vis kommer problemet til livs - lokalt såvel som nationalt.
Siden den seneste brand på Vesterbro i København er der kommet øget fokus på, hvorledes man på bedste vis kommer problemet til livs - lokalt såvel som nationalt.Foto: copenhagenize.com
Christian Juhl Mølgaard

Bedre tilbud og stofindtagelsesrum vil forbygge flere narkobrande både lokalt på Vesterbro som i andre større byer i landet med stor koncentration af stofbrugere.

Michael Lodberg Olsen
Leder af Dugnad Vesterbro

Efter den voldsomme brand på Vesterbro i København 23. november, hvor mere end 40 personer blev evakueret, er der kommet fokus på, hvorledes lignende narkobrande i fremtiden kan forebygges.

Græsrodsorganisationen Dugnad Vesterbro, der arbejder for bedre forhold for stofbrugerne på Vesterbro, har orienteret Folketingets Sundhedsudvalg om sagen. Det har ført til, at udvalget nu har bedt sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) om en kommentar.

Lokalt og nationalt problem
Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) er tilsvarende interesseret i at få løst problemet med narkobrande. Fredag 28. november tog hun ud på Vesterbro for ved selvsyn at se brandstedet. Til stede ved samme lejlighed var politiinspektør Mogens Lauritsen fra Københavns Politi, jurist Nanna Gotfredsen fra Gadejuristen og Michael Lodberg Olsen fra Dugnad Vesterbro. 

Sidstnævnte glæder sig over, at der nu både fra lokal og national side er øget fokus på problemet. En del af løsningen kunne bl.a. være at centrere misbrugernes aktiviteter ved at oprette de omdistuterede sundhedsrum:   

"Meldingen var klar fra alle parter: Bedre tilbud og stofindtagelsesrum vil forbygge flere narkobrande både lokalt på Vesterbro som i andre større byer i landet med stor koncentration af stofbrugere," siger han i en pressemeddelelse.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00