Brugen af behandlingsgarantien falder

PATIENTDYK: Når regionerne sender patienter videre til de private hospitaler, sker det i stigende omfang på baggrund af udbudsaftaler. Brugen af behandlingsgarantien er på retur, og det samlede antal patienter, som henvises til privathospitaler, falder.
Peter Baggesgaard Hansen

Der sendes stadigt færre patienter fra det offentlige til private hospitaler som led i behandlingsgarantien. Det skyldes, at de offentlige sygehuse er blevet bedre til at klare patienterne inden for behandlingsgarantiens tidsramme på én måneds ventetid.

Det fremgår af oplysninger til forretningsudvalget i Region Midtjylland, hvor antallet af henviste patienter er faldet med 12 pct. fra andet halvår 2009 til første halvår i år. Andre regioner oplever en lignende udvikling, skriver Berlingske Tidende.

"Det er et kraftigt fald. Budgetpresset i regionerne fører til, at de offentlige sygehuse selv tager fra. Alle har en interesse i, at vi får brugt pengene på sundhedsområdet rigtigt og får mest muligt ud af dem," siger formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), der også er regionsformand i Region Midtjylland, i Berlingske Tidende.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00