Dansk Erhverv: Bureaukrati svækker velfærd

BUREAUKRATI: Dansk Erhverv efterlyser en mere målrettet indsats fra regeringen omkring afbureaukratisering på det sociale område.
Dansk Erhverv vil have mindre bureaukrati på det sociale område. Det har taget overhånd, mener markedsdirektør Rikke Hvilshøj.
Dansk Erhverv vil have mindre bureaukrati på det sociale område. Det har taget overhånd, mener markedsdirektør Rikke Hvilshøj.Foto: Flindt/Altinget
Anders Agner Pedersen

Bureaukratiet har taget overhånd efter vores mening.

Rikke Hvilshøj
Markedsdirektør, Dansk Erhverv
Medarbejderne på daginstitutioner, plejehjem og sygehuse skal bruge mere tid på omsorg og service og mindre tid på administration. Snærende regler og stive systemer må ikke stå i vejen for at yde service af høj kvalitet. Således står der skrevet i regeringens kvalitetsreform fra august 2007. Et synspunkt, de deler i Dansk Erhverv. Men ifølge markedsdirektør Rikke Hvilshøj er der bare ikke sket nok i det års tid, der nu er gået.

"Bureaukratiet har taget overhånd efter vores mening. Og derfor vil vi gerne gå ind i en dialog med velfærdsministeren om, om ikke det var mere formålstjeneligt, at de ressourcer, som bliver brugt på tilsyn, i stedet bør bruges på et individuelt tilsyn rettet mod de børn og voksne, som eksempelvis benytter de private botilbud og opholdssteder," siger Rikke Hvilshøj til Altinget.dk.

For meget bureaukrati hæmmer kvaliteten
Hun har derfor sendt et brev til Folketingets Socialudvalg, samt til velfærdsminister Karen Jespersen (V), for at gøre opmærksom på problemstillingen. I brevet står der blandt andet:

"Overflødige og forældede krav til godkendelse og tilsyn betyder, at lederen eller ledelsen på det enkelte botilbud eller opholdssted i mange situationer ikke kan træffe driftsmæssige fornuftige dispositioner eller foretage tværgående samarbejde mellem forskellige afdelinger. Det hæmmer i høj grad kvaliteten af det socialpædagogiske arbejde til stor skade for de børn, unge og voksne, som har brug for kvalificeret indsats. Den manglende mulighed for at tilpasse sin virksomheds behov fleksibelt skaber en fastlåst arbejdssituation, som hindrer nytænkning, innovation og kvalitetsudvikling."  

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00