Den omvendte verden

Forestil Dem en verden, hvor SF kæmper for at lempe EUs grænseværdier, og regeringen kæmper for at bevare dem på det nuværende niveau. Det var virkeligheden i torsdagens debat om skrappe grænseværdiers konsekvenser for u-landene.
Claus Iversen

Vi kan ikke støtte nogen af de fremlagte tre beslutningsforslag, og vi er egentlig lidt foruroligede over, at SF er begyndt at svigte forbrugerne.

Christian H. Hansen (DF)
Formand for Folketingets Fødevareudvalg
Folketingssalen torsdag eftermiddag: Politikerne diskuterer tre beslutningsforslag, som er stillet af SF. En rød tråd for dem alle er, om konsekvenserne af EUs skrappe grænseværdier for u-landene står mål med gevinsterne for de europæiske lande.

Eksemplet, hvor SF mener, at EUs grænseværdier er for skrappe, er aflatoksin. Aflatoksiner er et naturligt giftstof, som kan dannes af skimmelsvampe, som vokser på fødevarer og er beviseligt kræftfremkaldende.

Her mener SF, at gevinsten for de europæiske lande er forsvindende lille i forhold til, hvad det koster i tabt eksport for u-landene, og derfor kommer til at virke som en handelshindring.

Men under behandlingen af forslagene kom det frem, at regeringen og Dansk Folkeparti er imod en vedtagelse af forslagene.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00