Fløjene styrkes i meningsmålinger

ANALYSE: Fløjpartierne er levedygtige trods megen snak om, at magten befinder sig på midten, konstaterer professor Søren Risbjerg Thomsen i sin månedsanalyse af et snit af meningsmålinger. S har tabt fem mandater på to måneder.

De øjeblikkelige tendenser ser jeg derfor som udtryk for, at Socialdemokraterne ikke har formået at fastholde den almene kompetence, som er så vigtig for et midterparti.

Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

I juli måned blev der kun gennemført målinger af Gallup for Berlinske Tidende og af Vilstrup for Politiken. Jeg har derfor også inkluderet Greens måling for Børsen fra de tre første dage i august i mit juli-gennemsnit, dels for at få et mere statistisk sikkert gennemsnit og dels for at få en lidt mere aktuel tendens. Den gennemsnitlige indsamlingsdato er denne gang 18. juli.

Som så mange andre har konstateret, har kritikken af Helle Thorning-Schmidts præstationer som partileder betydet, at den kortsigtede positive effekt af lederskiftet hos socialdemokraterne, der toppede i maj måned, nu næsten er helt forsvundet, således at S igen er tæt på det dårlige resultat ved sidste folketingsvalg.

Men det er værd at konstatere, at udviklingen siden maj også har betydet en styrkelse af fløjene med fremgang for SF fra 6.5 til 7.6 pct. og med fremgang for Dansk Folkeparti fra 12.7 til 13.3 pct.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00