Forebyggelse og motion skal bekæmpe fedme

FødevareIndustriens direktør, Ole Linnet Juul, slog forleden i bordet og sagde nej til afgifter på fede fødevarer og ja til fokus på motion og kostvaner. Samme melding kommer nu fra de Konservative.
Claus Iversen
De danske børn er inden for de sidste fire år blevet gennemsnitligt halvandet kilo tungere, men det er ikke afgifter og momsdifferentiering, der står øverst på de Konservatives liste over mulige 'løsninger'.

Det er derimod motion og forebyggelse:

"Udviklingen i dag minder alarmerende meget om starten på den fedmeepidemi USA oplevede for ti år siden. Vi må gribe fat i problemet nu. Børn skal så tidligt som muligt introduceres til sunde madvaner med tilstrækkelig frugt og grønt, så de kan fastholde dem hele livet. Men sunde madvaner gør det ikke alene. Motion og bevægelse er altafgørende for en sund livsstil." Dét siger partiets sundhedsordfører, Else Theill Sørensen. Hun kalder udviklingen for faretruende og vil have den vendt hurtigst muligt:

"Fysisk aktivitet regulerer børns appetit på en naturlig måde og har dermed stor betydning for deres velvære og trivsel. Med folkeskoleforliget i 2002 fik vi konservative fokus på forebyggelse og motion og bevægelse i udviklingsprogrammet 'en skole i bevægelse'," siger Else Theill Sørensen og tilføjer:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00