Debat

Inddrag sygeplejersker i reform

Koncentrat af lederen "Kommunalreform på trapperne" i Sygeplejersken, nr. 9, 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Forandringer. Kommunalreformen nærmer sig. Selv om Folketinget endnu ikke er færdig med det enorme lovkompleks, er både amter og kommuner ved at rykke i stilling til kommunalreformen.

Det er godt. For patienter og borgere har krav på, at det nye sundhedsvæsen er i fulde omdrejninger den 1. januar 2007. Det kræver store forandringer i de 1½ år, vi har foran os.

Jeg har den klare opfattelse, at politikerne og embedsmændene i amter og kommuner slet ikke kan undvære, at sygeplejerskerne går aktivt ind i debatten om fremtidens sundhedsvæsen. Derfor undrer jeg mig en hel del over de meldinger, jeg på det seneste har fået fra sygeplejersker over hele landet:

Meldingerne går på, at ikke alle lokalpolitikere ser velvilligt på, at sygeplejerskerne tager kontakt til deres nye kolleger i den kommende region eller kommune. Det forstår jeg ganske enkelt ikke!

Politikerne og embedsmændene kan kun være interesseret i, at sygeplejerskerne bidrager så meget som muligt til at skabe fremtidens sundhedsvæsen. Det er os, der ved noget om, hvordan organisation og ledelse skal se ud, for at patienterne kan få den optimale sygepleje. (...)

Dansk Sygeplejeråd deler mange synspunkter om fremtidens sundhedsvæsen med amter og kommuner. Det er f.eks. den sundhedspolitiske konference, vi holder sammen med Kommunernes Landsforening i næste uge, et godt eksempel på: Vi sætter i fællesskab fokus på fremtidens sygepleje i kommunerne. (...)

Amter og kommuner har brug for sygeplejerskerne. Ikke kun, når patienter og borgere skal have sygepleje. Men også, når de skal skabe fremtidens sundhedsvæsen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00