Intet unormalt ved sukker-forskning

Venstres sundhedsordfører har skudt med skarpt mod Danisco, bl.a. fordi virksomheden har givet penge til forskning på KVL. Danisco og Danske Slagterier beskylder ham for at ødelægge forskningssamarbejdet mellem det offentlige og private.
Claus Iversen

Vi undrer os over, at en sundhedspolitisk ordfører har en anden opfattelse af forskning, som er i modstrid med de seneste års politiske signaler, bl.a. fødevareministeriets fødevarepolitiske redegørelse som opfordrer til øget samarbejde og partnerskaber mellem industrien og forsknings-institutionerne.

Anne-Mette Nielsen
Nutrition Communication Manager
Fakta
Bogen hedder "Ha' det rigtig godt! - fire gode råd om sundhed og slankning" og er skrevet af Jørgen Winther og Niels Ehler, cand. hort og ph.d. samt forfatter til bestselleren "Lev fedt - bliv slank."

Kilde: FødevareTinget
Venstres sundhedsordfører, Jørgen Winther, langer i en ny debatbog hårdt ud efter sukkerindustrien i form af Danisco. Sukkeret har ifølge bogen en stor del af skylden for fedmeepidemien, og sukkerindustrien har gennem lobbyarbejdet bidraget med mange myter om sukker.


I bogen mistænkeliggør Venstre-politikeren generelt industriens rolle i forskningen, og det vækker undren hos Danisco:


"I Danisco ser vi det som en naturlig ting, at vores vidensformidling er baseret på videnskabelig dokumentation. Derfor støtter vi forskning," lyser fra fra Danisco Sugars Nutrition Communication Manager, Anne-Mette Nielsen, der fortsætter:

"Vi undrer os over, at en sundhedspolitisk ordfører har en anden opfattelse, som oven i købet er i modstrid med de seneste års politiske signaler, bl.a. fødevareministeriets fødevarepolitiske redegørelse som opfordrer til øget samarbejde og partnerskaber mellem industrien og forsknings-institutionerne."

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00