Løsning på PLO-konflikt har lange udsigter

ANALYSE: En ny overenskomst mellem de praktiserende læger og regionerne kan trække i langdrag. Modsat lærerkonflikten er der endnu ikke nogen brændende platform. Udfaldet er samtidig langt mere uforudsigeligt.
Formanden for de praktiserende læger, Henrik Dibbern, har opfordret sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at gribe ind i de strandede overenskomstforhandlinger.
Formanden for de praktiserende læger, Henrik Dibbern, har opfordret sundhedsminister Astrid Krag (SF) til at gribe ind i de strandede overenskomstforhandlinger.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft
Fakta
Centrale temaer i de strandede forhandlinger:
  • Regionerne ønsker, at de praktiserende læger ligesom resten af sundhedsvæsnet skal udføre flere behandlinger for de samme penge.
  • Samtidig vil regionerne have mere styring og indblik i driften hos de praktiserende læger.
  • Regionerne ønsker, at de praktiserende læger får nye opgaver. Blandt andet med at sikre mere sammenhæng i patienternes behandling i krydsfeltet mellem sygehuset, den kommunale hjemmepleje og almen praksis. 

I ly af lærerkonflikten er De Praktiserende Lægers Organisation (PLO) og regionerne i gang med et særdeles kompliceret pokerspil om en ny overenskomst for de praktiserende læger.

Forhandlingerne er gået i stå, og der er ikke indkaldt til nye møder. Forude venter konflikten. 

Helt overordnet er PLO-konflikten langt giftigere og mere uforudsigelig end lærerkonflikten, især set fra regionerne og reelt regeringens vinkel.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00