Nyt forslag om førstehjælp til alle

Dansk Folkeparti ønsker obligatorisk undervisning i førstehjælp indført i folkeskolen, ligesom det skal være et krav at have bestået en førstehjælpsprøve for at få et kørekort. Socialdemokraterne er imod obligatorisk undervisning i folkeskolen.
Claus Iversen

Vi er åbne for at diskutere andre løsningsmodeller - måske ville det være en idé at opstille krav direkte i forbindelse med erhvervelse af kørekort eller placere undervisningen i ungdomsuddannelserne i stedet.

Carsten Hansen (S)
Uddannelsesordfører
Dansk Folkeparti mener at for få danskere kan yde førstehjælp. Det betyder, at mange borgere, der pludselig bliver involveret i eller vidne til en ulykke med personskade, forholder sig passive, fordi de ganske enkelt ikke ved, hvad de skal gøre.

Derfor foreslår partiet - igen, da forslaget er en genfremsætning af et to år gammelt forslag - at førstehjælp bliver en obligatorisk del af undervisningen i folkeskolen på 9. klassetrin. Undervisningen skal afsluttes med en prøve, og der skal udstedes et prøvebevis til de elever, der består prøven.

Når dette så har kørt i nogle år, er det meningen, at danskere for overhovedet at kunne få et kørekort til knallert eller bil skal dokumentere, at de har bestået prøven i førstehjælp. Dansk Folkeparti mener, at dette understreger vigtigheden af at deltage aktivt i undervisningen over for eleverne. Desuden påpeger partiet, at mange uheld, hvor der er brug for at kunne yde førstehjælp, netop fremkommer i trafikken, og det derfor er logisk at stille krav om, at man har bestået en prøve i førstehjælp for at kunne erhverve et kørekort.

Forslaget møder stor sympati fra Socialdemokraterne, men partiets uddannelsesordfører, Carsten Hansen, siger, at man ikke kan stemme for forslaget, som det ser ud nu:

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00