Sundhedsaftale 2011

DOKUMENTATION: Læs et uddrag af sundhedsaftalen, som er indgået imellem regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas-Møller 26. maj 2011.
Fakta

Sundhedsaftalens økonomiske grundlag 
Genopretningsaftalen prioriterede 5 mia. kr. til sundhed i perioden 2011-2013.

Med 2020-reformerne er der skabt grundlag for fortsatte løft til sundhedsområdet i perioden 2014-2020 på 1½-2 mia. kr. årligt.

Det er disse økonomiske midler, som skal financiere sundhedsaftalens initiativer.

Bedre kræftbehandling - bl.a. igennem etablering af et dansk center for partikelterapi. Behandling af kræft er højt prioriteret og senest blev indsatsen styrket med Kræftplan III. Kræftområdet vil fortsat have prioritet. Kræftområdet skal således løbende udvikles på baggrund af nyeste viden og evidens, og der skal følges op på de initiativer, der allerede er iværksat, herunder skal der ske opfølgning på Kræftplan III. For at forbedre muligheden for skånsom kræftbehandling af børn og visse kræftformer, skal der etableres et dansk center for partikelterapi i et offentlig-privat samarbejde. Det vil give den bedst mulige behandling af skrøbelige kræftpatienter. Samtidig vil det give en betydelig reduktion af risikoen for, at børn og unge på et senere tidspunkt i livet udvikler kræft.

Psykiatri. Det psykiatriske område skal styrkes, og de sindslidende skal sikres en sammenhængende behandling af høj faglig kvalitet. Der skal bygges videre på initiativer for de psykiatriske patienter, herunder forebyggende initiativer, hurtig udredning, øget fokus på unge, sammenhængende patientforløb og specialisering. Området prioriteres med yderligere 150 mio. kr. årligt.

Hjerneskade, genoptræning og rehabilitering. Aftaleparterne er enige om at afsætte 100 mio. kr. målrettet mhp. at unge med hjerneskade hurtigere får genoptræning og rehabilitering, således at de på bedste måde kan klare dagligdagen, deltage i det sociale liv og eventuelt vende tilbage til arbejdsmarkedet. Der afsættes 50 mio. kr. til støtte for etablering af et nyt samlet specialiseret neurorehabiliteringscenter på Glostrup Hospital.

Kvalitet i behandlingen. Det danske sundhedsvæsen skal tilbyde høj kvalitet i behandlingen, uanset hvor patienten kommer hen. Den nye sygehusstruktur med investeringer på over 41 mia. kr. og den nye specialeplan er sammen med Den Danske Kvalitetsmodel omdrejningspunktet i en bedre kvalitet i det danske sundhedsvæsen. Kvalitet og patientsikkerhed er et nationalt anliggende. Udviklingen på området vil blive fulgt nøje via indikatorer for bl.a. nedbringelse af sygehusfejl, dødelighed, genindlæggelser og overflødige kontakter samt implementering af bedste praksis for dagkirurgi mv. Det er vigtigt, at patienten opnår den bedste og mest optimale behandling, og at der samlet set opnås mest mulig sundhed for de tilførte ressourcer.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00