Lotte Rod
 svarer 
Ellen Trane Nørby

Lotte Rod (R) spørger sundhedsministeren, Ellen Trane Nørby, om der som konsekvens af lovforslaget er risiko for, at der tages ressourcer fra syge patienter for at efterleve den foreslåede begrænsning af anvendelsesområdet for ressourcereglen, som beskrevet i diverse høringssvar

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 206, Spørgsmål 5
Hvad er ministerens holdning til, at der som konsekvens af lovforslaget er risiko for, at der tages ressourcer fra syge patienter for at efterleve den foreslåede begrænsning af anvendelsesområdet for ressourcereglen, som beskrevet i høringssvar fra Styregruppen for Dansk Kvalitetsdatabase for Mammografiscreening (DKMS), Dansk Forening for Radiologisk Mammadiagnostik (DFRM), de lægelige medlemmer af den regionale mammografiscreeningsstyregruppen i Region Hovedstaden og Det Etiske Råd?

Svar fra fredag den 12. april 2019
”Hvad er ministerens holdning til, at der som konsekvens af lovforslaget er risiko for, at der tages ressourcer fra syge patienter for at efterleve den foreslåede begrænsning af anvendelsesområdet for ressourcereglen, som beskrevet i høringssvar fra Styregruppen for Dansk Kvalitetsdatabase for Mammografiscreening (DKMS), Dansk Forening for Radiologisk Mammadiagnostik (DFRM), de lægelige medlemmer af den regionale mammografiscreeningsstyregruppen i Region Hovedstaden og Det Etiske Råd?”.

Svar:

Regionerne har som driftsansvarlige myndigheder ansvaret for at løse deres opgaver i sundhedsvæsenet på den mest effektive måde.

Formålet med lovforslaget er at pålægge regionerne et erstatningsansvar, hvis de på trods af de tildelte økonomiske ressourcer til at varetage screeningsprogrammerne ikke formår at planlægge på en sådan måde, at de konkrete patientrettigheder efterleves, og patienter undgår behandlingsskader.

Jeg henviser til min besvarelse af SUU L 206 spørgsmål nr. 4.
0:000:00