Liselott Blixt
 svarer 
Magnus Heunicke

Liselott Blixt (DF) spørger sundheds- og ældreministeren, Magnus Heunicke, om hvordan det sikres, at den inhabile patient rent faktisk bliver taget med på råd og således, at dennes ønsker ikke bliver begrænset med lovforslaget, men respekteret

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 101, Spørgsmål 5
Hvordan vil det i bekendtgørelsen blive sikret, at den inhabile patient rent faktisk bliver taget med på råd og således, at dennes ønsker ikke bliver begrænset med lovforslaget, men respekteret?

Svar fra tirsdag den 15. december 2020
”Hvordan vil det i bekendtgørelsen blive sikret, at den inhabile patient rent faktisk bliver taget med på råd og således, at dennes ønsker ikke bliver begrænset med lovforslaget, men respekteret?

” Svar:

Patienter, der ikke selv kan give informeret samtykke, skal informeres og inddrages i drøftelserne af behandlingen, i det omfang patienten forstår behandlingssituationen, medmindre dette kan skade patienten. Dette følger af sundhedslovens § 20, stk. 1.

Patientens tilkendegivelser skal, i det omfang de er aktuelle og relevante, tillægges betydning, ligesom at det er vigtigt, at patientens ret til at blive inddraget i drøftelserne af behandlingen ikke bortfalder i større udstrækning, end der er grundlag for.

Lovforslaget ændrer ikke på den varigt inhabiles rettigheder i denne sammenhæng.

Det gælder hermed fortsat, at patienten skal informeres og inddrages i drøftelserne af behandlingen, i det omfang patienten forstår behandlingssituationen.

Aktuelle og relevante tilkendegivelser fra patienten skal ligeledes tillægges betydning, uanset om der er givet et konkret eller generelt informeret samtykke af de nærmeste pårørende m.fl.
0:000:00