svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, om kommentar til henvendelsen af 3/5-22 fra Danmarks Apotekerforening

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 147, Spørgsmål 14
Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 3. maj 2022 fra Danmarks Apotekerforening, jf. L 147 - bilag 4.

Svar fra fredag den 13. maj 2022
”Kan ministeren redegøre for, om formålet med lovændringen er generelt at kunne oprette regionale vaccinationscentre der kan tilbyde de almene vacciner i stedet for apoteker og praktiserende læger, og kan ministeren i bekræftende fald redegøre for årsagen til det?” Svar:

Formålet er at sikre, at de centrale sundhedsmyndigheder kan tilrettelægge offentlige vaccinationsindsatser på en hensigtsmæssig måde under hensyntagen til eksempelvis kompetencer, kapacitet, nærhed, distribution, spild, særlige målgrupper mv.

Hvilke af de nævnte hensyn, som vil være de væsentligste, forventes at variere fra program til program afhængig af målgrupper, herunder målgruppernes alder, størrelse, mobilitetsevne, behov for særlig fleksibilitet m.v., samt f.eks. hensyn til stor eller varierende kapacitet og robusthed i vaccinationstilbuddet. Det vurderes derfor ikke muligt på forhånd at udpege enkelte gennemgående faktorer, som vil være de væsentligste for alle de offentlige vaccinationsprogrammer nu og i fremtiden.

Det fælles mål for de offentlige vaccinationsprogrammer vil være at opnå og opretholde den højest mulige tilslutning på en patientsikker og kosteffektiv måde med mindst mulig ulighed på tværs af geografiske, demografiske og socioøkonomiske skel.

Det mål vil tilrettelæggelsen af hvert vaccinationsprogram skulle understøtte.

Derfor er det heller ikke formålet med lovforslaget generelt at lægge alle de offentlige vaccinationsprogrammer over i de regionale vaccinationscentre, men det vil kunne være hensigtsmæssigt, hvor der fx er tale om vaccinationsprogrammer med en stor volumen.

Vurderingen af den bedste tilrettelæggelse af de offentlige vaccinationsprogrammer vil blive foretaget efter en konkret vurdering af de enkelte vaccinationsprogrammer og er ikke lagt fast i lovforslaget. De relevante aktører vil blive inddraget i forbindelse med udmøntningen af de enkelte vaccinationsprogrammer.
0:000:00