svarer 
Magnus Heunicke

Sundheds- og Ældreudvalget spørger sundhedsministeren, Magnus Heunicke, hvordan den foreslåede ordning giver Regionerne et incitament til en hurtigere sagsbehandling

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 147, Spørgsmål 17
Kan ministeren i forlængelse af den tekniske gennemgang den 12. maj 2022 sende udvalget et notat om, hvordan den foreslåede ordning giver Regionerne et incitament til en hurtigere sagsbehandling?

Svar fra onsdag den 18. maj 2022
”Kan ministeren i forlængelse af den tekniske gennemgang den 12. maj 2022 sende udvalget et notat om, hvordan den foreslåede ordning giver Regionerne et incitament til en hurtigere sagsbehandling?” Svar:

Jeg kan oplyse, at behandlingen af sager om patienterstatninger foretages af Patienterstatningen og ikke i den enkelte region, og at lovforslaget bl.a. har til formål at sikre, at det fortsat er muligt for Patienterstatningen at opretholde de nuværende meget fine sagsbehandlingstider.

Regionerne vil dog, når først afgørelsen er truffet, og Patienterstatningen har fastsat forrentningstidspunktet, skulle udregne selve renterne.

Patienterstatningen har oplyst, at det er Patienterstatningens opfattelse, at regionerne, også efter de foreslåede regler, vil have markant interesse i en kort sagsbehandlingstid. Om grunden hertil har Patienterstatningen oplyst følgende:

”Det skyldes, at regionen betaler erstatning for løbende tabt arbejdsfortjeneste, mens sagen verserer. På samme måde betaler regionen godtgørelse for svie og smerte, mens sagen verserer.

Hvis den sygemeldte patient har en løn på 35.000 kr. om måneden, vil regionen skulle betale erstatning for mistet indtægt i den periode, sagen verserer hos Patienterstatningen, indtil vi kan fastsætte et erhvervsevnetab. Hvis sagsbehandlingstiden trækker ud med fx seks måneder, vil det betyde en ekstra udgift for regionen på 210.000 kr.” Så regionerne har af alle grunde et incitament til, at sagsbehandlingstiden er så kort som muligt.”
0:000:00